• https://www.facebook.com/vahdettin.sivri
  • https://www.twitter.com/https://www.facebook.com/vahdettin.sivri



Takvim
Hava Durumu

ANA SAYFA


     Bulgaristan Termal Turları

   
Ürün Kodu : 8588686
Üretici : Aktivtur
Ürün Özellikleri
Rodoplarda termal sularla sağlıklı tatil- Nareçen
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

Rodoplarda termal sularla sağlıklı tatil- Nareçen

Nareçen köyü daha 1891 yılında şifa merkezi olarak biliniyordu.

Rodopların merkezinde Bulgaristan’ın en eski kaplıcalarından olan Nareçenski bani bugün de en rağbet gören sağlık turizmi destinasyonlarından biridir. Binlerce turist akın etse de, köyün doğası bakir ve güzelliğini korumayı başardı yıllarca. Şifalı suların keşfedildiği zamanlar ilk sağlık banyosu 1891 yılında açılır. O zamanlar Nareçenski bani resmi olarak kaplıca merkezi ilan edilir. Bu yerin reklamı pek yapılmaz, fakat orasını bilmeyen Bulgar yoktur. Termal su kaynaklarından “Solenoto izvorçe- Tuzlu kaynak”, “Oçnoto izvorçe-Göz Kaynağı” ve “Banski izvor” kaynakları sinir sistemi, şeker hastaları, kalp hastaları ve başka rahatsızlıkları olan kişiler tarafından tercih edilir.Nareçenski bani kaplıcasının özel konumu —Rodop dağ çemberi sırtı üzerinde, Çaya nehri boyuncadır — tüm bu güzellikler ve özellikler kaplıcayı istirahat ve tatil için еşsiz bir yer yapar, temiz hava, ressamlık doğa ve maden suyunun mucizevi ve fevkalâde etkisi bir aradadır. Devlet, mineral suların kullanım haklarını belediyelere devretti. Uzun bir süre zengin bir kaplıcaya sahip ülkenin sularının israf olduğu tartışma konusu olmuştu. Belediyelerin termal suları sahiplenmesiyle birlikte kıyıda köşede unutulan birçok kaynağın çok amaçlı olarak ülkeye kazandırılması düşünülüyor. Nareçen’de termal suyla birlikte iklim şartlarının ve uygulanan fizik terapinin de büyük faydası olduğu belirtiliyor.

 Ülke çapından insanlar buraya gelip sorunlarına tedavi arıyor. Temiz havası, yeşil doğası ve şifalı su kaynaklarıyla Nereçen gerçekten bir sağlık cenneti gibi. Petyo Nikolov Çerven Bryag’ta bilgisayar öğretmeni. 2004 yılında hastalanan Nikolov, skleroz teşhisiyle büyük zorluklardan geçer. Fakat Rodopların bu mekanındaki sihirli su kaynakları sayesinde beklenen mucize gelir ve öğretmen kendini artık çok iyi hisseder. O yüzden heycenını herkesle paylaşmak ister: ”Sağlık problemleri olan insanlar için Nareçen’e gelmek için en uygun mevsim ilkbahardır. Yaz aylarında yürüyüş için çok sıcak olsa da, aileler bu mevsimi tercih ediyor. Geçen seneden beri çok lüks yeni bir sanatoryum açıldı ve artık çok daha lüks şartlarda tedavi ve dinlenme imkanaları var”. Nareçenski Bani’de Medika Kaplıca açıldı. Suyla tedavinin yanında merkezde farklı şifa prosedürleri de yapılıyor. Asenovgrad Belediyesi sınırlarında tek kapalı havuz da orada yer alıyor. Nareçen’de termal suyla birlikte iklim şartlarının ve uygulanan fizik terapinin de büyük faydası olduğu belirtiliyor.Fizik tedavisinde manyetik terapi, elektrik tedavisi, lazer tedavisi, fonofreza, inhalasyon gibi metodlar uygulanıyor. Kineziterapi salonunda farklı mekanik aletlerle kalp, omurga ve nöroloji hastalarına farklı programlar düzenleniyor. Hidroterapi bölümünde kişi hareket etmeden birçok tedavi prosedürene tabi tutuluyor. Burada ayrı küvetlerde mineral sudan faydalanma imkanı, hidromasaj küvetleri ve ekstenziyon küveti yer alıyor. 
Radonlu su tedavi ediyor

Nareçenski Bani’deki su genel olarak 29 derece sıcaklığa sahip olup hipotermik olarak tasnif ediliyor. Tedavi yönü ise radyoaktivitesinden kaynaklanıyor. Radon elementi ihtiva eden yerel sular, her türlü sinirsel hastalığa, kalp ve damar hastalıklarına, şeker hastalarına iyi geliyor. Cilde solunum veya içerilmesi yolu ile alınan radon, ağrıyı kesen, kalp çalışmasını normalleştiren, kan basıncını düşüren ve normalleştiren etkiye sahip bulunuyor. Buradaki suların ayrıca mide, bağırsak, göz ve ağız yaralarına faydası olduğu biliniyor. Havuza girilerek uygulanan tedavi, bu elementin bazı özellikleri açısından küvete göre farklı tedaviler tercih ediliyor. Gaz olan radon, solunum yoluyla akciğerlere veya cilt gözeneklerine yapışması ve daha sonra etkili olması şeklinde uygulanıyor.

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj