• https://www.facebook.com/vahdettin.sivri
  • https://www.twitter.com/https://www.facebook.com/vahdettin.sivri



Takvim
Hava Durumu

ANA SAYFA


     Klasik Gap Turu

   
Ürün Kodu : Klasik Gap Turu
Üretici : AKTİV TUR
Ürün Özellikleri
Klasik Gap Turu 7 Gece Her Hafta Cuma Akşamı Hareket, Pazar Sabahı Dönüş Mardin, Midyat, Antakya, Gaziantep, Sanlıurfa Nemrut Dağı Gün Batımı, Şanlıur
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

KLASIK GAP TURU 7 GECE

EK HİZMET BEDELLERİ FİYATLARA DAHİLDİR.

HER HAFTA CUMA AKŞAMI HAREKET
PAZAR AKŞAMI DÖNÜŞ

9 GECE 10 GÜN 7 GECE OTEL KONAKLAMASI

Nemrut Dağın'da Gün Batımı
Şanlıurfa'da Sıra Gecesi, Halfeti Tekne Turu

Medeniyetlerin, Kültürlerin ve İnançların 
Buluşma Noktasında Güneşin Doğuşuna Yolculuk

1 Gece Mersin veya Adana, 1 Gece Antakya, 
1 Gece Adıyaman , 2 Gece Mardin, 1 Gece Şanlıurfa, 
1 Gece Gaziantep Konaklama

1.GÜN
CUMA ( HAREKET )

Değerli misafirlerimiz 19.00 Yenibosna Yanyol BP Otoparkı Yenibosna Airport Outlet Center 50 Metre Yanında Havalimanı Tarafına Doğru) - 20.00 Harbiye Cumhuriyet Caddesi Anı Tur Merkez Ofis Önü - 21.00 Göztepe Medeniyet Üniversitesi Otoparkı ( E – 5 Uzunçayır  - Göztepe Yolu Üzerinde Yan Yol İstikametinde )   - 21.15 Kartal Yemek Center - 21.30 Çayırova Mc Donalds Önünden, 22.00 İzmit Halk Evi Durağı ( İzmit - Adapazarı yönünden )22.10 İzmit Otogar Önü Otobüs Durakları ( ROMATEM Karşısı ) – 22.40 Adapazarı Otoban Çıkışı Total Benzin İstasyonu 23.25 Düzce Çoban Mevkii Shell Benzin İstasyonu ile gece yolculuğumuza başlıyoruz.

2.GÜN
CUMARTESİ ( TARSUS – NUSRET MAYIN GEMİSİ - KLEOPARTA KAPISI – TARSUS ŞELALESİ – YEDİ UYURLAR MAĞARASI – KANLI DİVANE – CENNET CEHENNEM OBRUKLARI – KIZ KALESİ - MERSİN )

Değerli misafirlerimiz, 02.30 Ankara Armada Alışveriş Merkezi’nin arkasında bulunan Söğütözü Ulusoy Dinlenme Tesislerinden sizleri otobüsümüze alıyoruz. Otobüsümüzde sizlere ikram edeceğimiz yemek paketi ve ikramlarımız eşliğinde İzmit – Adapazarı – Bolu – Ankara – Aksaray – Pozantı güzergâhını takip ediyoruz yolda Pozantı’da alınan serbest kahvaltının ardından, Türkiye’de ismi 3500 yıldır değişmeyen şehir olan Tarsus’a hareket ediyoruz. Tarsus’da gezimize Nusret Mayın Gemisi ile başlıyoruz. Kleopatra Kapısını ( Panoramik)  olarak gördükten sonra Tarsus Şelalesi gezisinde verilen molanın ardından, Kuran - ı Kerimde Kehf Suresinde gecen Yedi Uyurların Mağarası olduğuna inanılan Ashabı Kehf Mağarasını geziyoruz. Sonrasında Aziz Paul’un doğduğu ev ve avlusunda yer alan su kuyusu, Eski Tarsus Evleri, görerek, öğle yemeği molamızı veriyoruz. Yemekten sonra hareket ederek Kanlı Divane Antik Kenti'nden gezimize başlıyoruz. Burada suçluların atıldığı Ölüm Çukuru, Kaya Kabartmaları, Kiliseler, Ölüm Kulesi, Mezar Yapıları ve diğer anıtsal eserleri geziyoruz.

Gezimizi tamamladıktan sonra Cennet Cehennem Obruklarına giderken Elausia Sebaste Antik Kentini panoramik olarak görüyoruz. Cennet Cehennem Obruklarını gezip, Kız Kalesi’ni panoramik olarak gördükten sonra Mersin veya Adana’daki otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama.

 

Sabah Kahvaltısı: Otobüste dağıtılacak olan Lunch Box ile. ( Sandwich, Meyve Suyu, Eti Browni, Muz, Nane Şekeri ) 
Öğle Yemeği: Tarsus’da Serbest öğlen yemeği
Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
KonaklamaHotel Golden King, Mersin Oteli / MERSİN - Adana Plaza Hotel ADANA
Mola Tesisleri: Bolu Mavi Ocak Dinlenme Tesisleri, Aksaray Hanefi Yılmaz Tesisleri, Pozantı Tesisleri

Rota: İstanbul – Bolu (255 km), Bolu - Aksaray (355 km), Aksaray – Tarsus ( 240 km), Tarsus – Silifke (130 km ) Silifke – Mersin (90 km ) Bölge İçi Gezileri (50 km)                                     

Toplam Kat Edilecek Mesafe: 1120 km
Otele Giriş Saati: 19.00

3.GÜN
PAZAR ( ADANA – TAŞKÖPRÜ – SABANCI CAMİİ – ANTAKYA – ANTAKYA ARKEOLOJİ MÜZESİ – HABİBİ NECCAR CAMİİ – SAİNT PİERRE KİLİSESİ – HARBİYE ŞELALESİ )

Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, otelimizden hareket ile Çukurova Yaylasının ortasında yer alan ve Seyhan Nehrinin bereketli sularıyla beslenen şehir Adana’ya hareket. Adana’da gezimize Büyük Saat Kulesi, Adana Ulu Cami, Ramazanoğlu Konağı ( Panaromik ) ,Seyhan Nehri üzerine kurulmuş olan Meşhur Taşköprü’de vereceğimiz mola arıdan, Sabancı Camii gezisini yaptıktan sonra Can, Ezan, Hazan, Künefe, Asi Nehri, Şelaleleri farklı inanışlarda yaşam alanları ve son zamanlarda diziler ile ünlenen Antakya’ya hareket ediyoruz. Antakya’ya varıyoruz. Burada öncelikli olarak öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek molamızın ardından Dünya’nın en önemli mozaiklerinin sergilendiği Antakya Arkeoloji Müzesi önünde buluşarak müze gezimizi yapıyoruz. Sonrasında Antakya’nın dar sokaklarında gezimize başlıyoruz. Anadolu’da yapılan ilk camii olarak bilinen Habibi Neccar Camii, birbirleriyle neredeyse sırt sırta olan Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, Protestan Kilisesi, ( kiliseler müsait olduğunda ) gezimizin sonrasında otobüsümüze binerek Hristiyan tarihinin en eski kiliselerinden biri olarak bilinen Saint Pierre Kilisesini geziyoruz. Antakya’nın bambaşka bir yüzü olan mitolojik dönemlerden günümüze sayfiye yeri olarak kullanılan Daphne ile Apollo’nun hikâyesine konu olan Harbiye’ye hareket ediyoruz. Harbiye’ye varış. Harbiye Şelalelerini geziyoruz. Gezimiz sonrasında otele yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama.

 

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dâhildir. 
Öğle Yemeği: Harbiye Boğaziçi Restoran yöresel menü ve serbest menü
Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
Konaklama: Grand Boğaziçi Otel / Harbiye / Anemon Hotel ANTAKYA

Rota: Mersin – Adana ( 85 km ) Adana – Hatay ( 190 km ) , Bölge İçi Gezileri ( 20 km )
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 295 km
Otele Giriş Saati: 18.30

4.GÜN
PAZARTESİ ( ADIYAMAN – NEMRUT DAĞI – KARAKUŞ TÜMÜLÜSÜ – CENDERE KÖPRÜSÜ - ARSEMİA TAPINAĞI - GÜN BATIMI )

Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Kırıkhan - Hassa yolu üzerinden Adıyaman hareket ediyoruz. Pazarcık - Gölbaşı üzerinden Adıyaman’a varış. Öğle yemeğimizi Adıyaman’da alıyoruz. Minibüslerimize binerek Nemrut Dağı’na doğru yola çıkıyoruz. Yol güzergâhımızda Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Yeni Kale, Arsemia Tapınağı, sonrasında gün batımı için Nemrut Dağı’na çıkıyoruz. I. Antiochos, Zeus, Apollon, Herakles, Kommagene, Kartal ve Arslan Heykellerini görüyoruz. Dağın en önemli unsuru ise Kommagene Kralı Antiochos'a ait Tümülüs ve Kutsal alanlarıdır. Batı ve doğu terası bağış sunağı, güneşin batışı sonrası otele hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama.

 

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dâhildir. 
Öğle Yemeği: Adıyaman İskender 85 Restoranda yöresel menü olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
Konaklama: Hotel Antıochos, Bozdoğan Otel, Samos Otel vb. Oteller / ADIYAMAN
Rota: Hatay – Adıyaman ( 320 km ) Bölge İçi Gezileri ( 170 km )
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 490 km
Otele Giriş Saati: Gün batımına göre değişmektedir.

5.GÜN
SALI ( ATATÜRK BARAJI - DİYARBAKIR – CAHİT SITKI TARANCI MÜZESİ – ULU CAMİ - KEÇİ BURNU - MARDİN KAPI - BATMAN - HASANKEYF – MİDYAT – MİDYAT KONUK EVİ – TELKARİ ÇARŞISI - MARDİN )

Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, otelimizden hareket ediyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en önemli projelerinden bir tanesi olan, Fırat Nehri üzerine kurulan Atatürk Barajını seyir terasından izliyoruz. Baraj gezisinin ardından güneydoğunun en eski ve köklü kenti Diyarbakır’a hareket ediyoruz. Diyarbakır gezisine başlıyoruz. Edebiyat dünyamızın önemli isimlerinden 35 yaş şiiri ile tanınan, Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğduğu ve şu anda müze olarak hizmet veren evi geziyoruz.Bu ev aynı zamanda Diyarbakır sivil mimarisininde en güzel örneğidir. Sur içersinde İslam tarihinin en eski camilerinden olduğuna inanılan Anadolu’da kurulan ve şu anda restorasyonu devam etmekte olan V.Haremi Şerif olan Diyarbakır Ulu Camiini geziyoruz. Yapım tarihi ve yaptıran uygarlığın bilinmediği, 9000 yıllık bir tarihe sahip olduğu bilinen Diyarbakır surlarının en eskisi olan Keçi Burcunu görüyoruz. Buradan Dicle Nehrine hareket ediyoruz. Dicle Nehrinin üstüne kurulu 10 Gözlü Köprüyü, hevsel bahçeleri görüyoruz ve hareket ediyoruz. Mardin Kapıyı, Yeni Kapı’yı panoramik olarak gördükten sonra Batman üzerinden Hasankeyf’e hareket ediyoruz. Türkiye’de ilk petrol kuyusunun bulunduğu ilimiz Batman’da öğle yemeği molamızı veriyoruz. Yemekten sonra hareket ile yakında Ilısu Barajı ile sular altında kalacak olan Hasankeyf’e varıyoruz. Gezimize Zeynel Bey Türbesi, İmam Abdullah Türbesi, El Rızk Camisi, Sultan Süleyman Camisi, Tarihi Hasankeyf Köprüsü, Tarihi Hasankeyf Kalesi ( Panaromik ) Artuklu Döneminde var olan Eski Darphane ve Mağara Evleri gördükten sonra Hasankeyf gezimizi tamamlayarak Midyat’a hareket ediyoruz. Midyat’a varıyoruz. Gezimize Sıla Dizinin çekildiği ve birçok diziye ev sahipliği yapan Midyat Konuk Evini geziyoruz. Tarihi Midyat Evlerinin arasından gümüş ve telkari satın alınabilecek çarşıda serbest zaman veriyoruz. Aracımızda buluşarak. Müze Kent Mardin’deki otelimize hareket ediyoruz. 60 dakikalık bir yolculuk sonrasında Mardin’deki otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama.

 

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dâhildir. 
Öğle Yemeği: Diyarbakır’ da meşhur Hasanpaşa Hanında Diyarbakır kahvaltısı veya Batman’da öğlen yemeği alınacaktır. 
Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
Konaklama: Grand Yay Otel / MARDİN
Rota: Adıyaman – Diyarbakır ( 254 km ) Diyarbakır – Hasankeyf  ( 150 km ) Hasankeyf – Midyat (46 km) Midyat – Mardin (66 km) Bölge İçi Gezileri ( 5 km )
Toplam Kat Edilecek Mesafe:  521 km
Otele Giriş Saati: 19.15

6.GÜN
ÇARŞAMBA ( MARDİN – DAYRUL ZAFERAN MANASTIRI VEYA MOR GABRİEL MANASTIRI – KASIMIYE MEDRESESİ – ESKİ PTT BİNASI – ULU CAMİİ – LATİFİYE CAMİİ – MARDİN KENT MÜZESİ – SAVUR – KILLIT KÖYÜ )

Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, hareket ediyoruz. Hz. İsa’dan sonra V.yüzyılda inşa edilen ve günümüzde Süryani Ortodoks Patriklerinin Evi olarak kullanılan günümüzde halen kullanılmakta olan Dayrul Zaferan Manastırı veya Mor Gabriel Manastırı gezisinden sonra 15.yy Akkoyunlu Hükümdarı Sultan Kasım tarafından yaptırılan Kasımıye Medresesi’ni geziyoruz. Eski Mardin’i gezmeye başlıyoruz. Eski bir Ermeni Konağı olan Eski PTT Binası, Şehidiye Camii görerek, tarihi çarşılarını, sokaklar arasında kemerli geçişleri sağlayan Abbaraların içerisinde yürüyerek. Şu anda restorasyonda olan 11.yy da yapıldığını tahmin edilen ermeni bir usta tarafından yapılan minaresi ile meşhur Ulu Camii görüyoruz. Buradan Latifiye Camiini geziyoruz. Sabancı ailesi tarafından yaptırılan Mardin Kent Müzesi’ni ve sonrasında öğle yemeği ve Çarşılar için verilen serbest zaman ardından. Dileyen konuklarımız Mardin Sokaklarında dilediğince vakit geçirebilir. Arzu eden konularımız ise bizim ile Savur’a gelebilir. Rotamızı Mardin şehrinin diğer tarafına çeviriyoruz. Dün Mezopotamya Ovasına dümdüz araziye bırakmıştık kendimizi bugün ise tersi yöne Mardin’in dağlık ve yeşillik olan tarafına çeviriyoruz. İlk durağımız Mardin’e benzerliğiyle şehrimizin minyatürü gibi olan Savur ilçesine hareket ediyoruz. Savur çarşısından yol alıp ilçenin en yüksek tepesinde bulunan Hacı Abdullah Bey Konağına çıkıyoruz. Burada bütün Savur’u keyif ile izlerken çaylarımızı ve kahvelerimi afiyetle yudumluyoruz. Savur evlerini ve altlarında bulunan mağaraları gezip sokaklarında dolaşıyoruz. Tarihi Etilere kadar dayanan bu şirin ilçemizde tekrar yola koyuluyoruz. Yolumuz üstünde Hıristiyanlığın ilk yerleşim köylerinden olan Kıllıt Köyüne varıyoruz. Köyün terk edilmiş görüntüsü bize hüzün verecektir. Ortodoks kilisesini ziyaret ediyoruz ve Kıllıt Köyünde yüreğimizi bıraktıktan sonra otelimize dönüş. Akşam yemeği ve konaklama.

 

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dâhildir. 
Öğle Yemeği: Mardin Ebrar Restoranda yöresel menü olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
Konaklama: Grand Yay Otel / MARDİN
Rota:  Mardin Bölge İçi Gezileri ( 120 km )
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 168 km
Otele Giriş Saati: 19.00

7.GÜN
PERŞEMBE ( ŞANLIURFA – GÖBEKLİ TEPE – HARRAN – BALIKLI GÖL – HZ.İBRAHİM MAĞARASI VE MAKAMI – GÜMRÜK HAN – SIRA GECESİ )

Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, hareket ediyoruz. Tarihi İpek Yolu, Kızıltepe - Viranşehir üzerinden Peygamberler Şehri olan, hepimizin hafızalarında Çiğ Köfte, Balıklı Göl, Harran denildiğinde aklımıza gelen şehir Şanlıurfa’ya hareket ediyoruz. Aracımızda buluşarak Göbekli Tepe’ye hareket ediyoruz. Dünya arkeolojisinin göz bebeği olan ve arkeolojik çalışmaların halen devam ettiği, dünyada bilenen ilk tapınağı içinde barındıran Göbekli Tepe Kutsal Alanını geziyoruz. Sonrasında Harran’a hareket ediyoruz. Şanlıurfa’nın en popüler ilçesi olan Harran ile gezimize başlıyoruz. Burada ilk olarak Harran Şehrinin ortasında 22 mt yükseklikte var olan Harran Höyüğü, Türkiye’de İslamiyet döneminde kurulmuş en eski cami olma özelliğini taşıyan Harran Ulu Camii, avlusunda yer alan Anadolu’da kurulan İlk İslam Medresesi ( Harran Üniversitesi ),İç Kale, Tarihi Surlar ve Konik Kubbeli Evlerinden birini ziyaret ediyoruz. Harran’dan ayrılarak öğle yemeği molamızı veriyoruz. Öğlen yemeğimiz sonrası Şanlıurfa’ya varıyoruz. Ş.Urfa merkezde gezimize başlıyoruz. Halil Rahman Gölü, Balıklıgöl, Ayn Zeliha Gölü, Hz İbrahim makamından ötürü ismini alan Makam Camii, Rızvaniye Camii, Mevledi Halil Camii, Hz. İbrahim’in doğduğu mağarayı görüyoruz. Panaromik Urfa Kalesini görüyoruz, Tarihi Çarşılardan olan Sipahiler, Hüseyinciler, Bakırcılar Çarşısını geziyoruz. Ardından Eşkıya filminden anımsayabileceğiniz Gümrük Han’da çay molası ardından otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama. Arzu eden konuklarımız ile akşam yemeği sonrasında Urfa Kültürünün bir parçası olan Sıra Gecesi

( Ekstra Kişi Başı 50 TL )

 

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dâhildir. 
Öğle Yemeği: Şanlıurfa Halil İbrahim Sofrasında yöresel menü olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
Konaklama: Manici Hotel Şanlıurfa, Grand Urfa Otel / ŞANLIURFA
Rota: Mardin – Harran ( 197 km ) Harran – Şanlıurfa ( 46km ) Bölge İçi Gezileri ( 25 km )
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 268 km
Otele Giriş Saati: 18.00

8.GÜN
CUMA ( BİRECİK - HALFETİ – HALFETİ TEKNE TURU – KELAYNAK KUŞLARI – GAZİANTEP – GAZİANTEP ARKEOLOJİ MÜZESİ – EMİNE GÖĞÜŞ MUTFAK MÜZESİ – SEDEF ATÖLYESİ – TAHMİS KAHVESİ )

Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Birecik Barajı’nın yapımı sonrasında bir kısmı sular altında kalan Halfeti’ye doğru yola çıkıyoruz. Birecik Baraj Göl’ü üzerinde 1 saat süren Tekne Turuna çıkıyoruz. Tekne turunda Rum Kale, Tarihi Mağara Evleri, büyük bir kısmı sular altında kalan ve sular altındaki yapıları görebileceğiniz Savaşan Köyünü gördükten sonra tekrar Halfeti’ye varıyoruz. Halfeti’den ayrılarak. Birecik’e dünyada nesli tükenmekte olan sadece Fas ve Birecik’te bulunan kelaynak kuşlarını görüyoruz. Nizip üzerinden doğunun Paris’i olarak adlandırılan Gaziantep’e doğru yola çıkıyoruz. Gaziantep’e varış. Öğle yemeği molamızı rehberimizin önerileri eşliğinde alıyoruz. Zeugma’dan çıkartılan mozaiklerin ve bölgeye ait eserlerin sergilendiği Gaziantep Arkeoloji Müzesini geziyoruz. Müzeden ayrılarak sedef atölyesine hareket ediyoruz. Sedef Atölyesini geziyoruz. Emine Göğüş Mutfak Müzesini görüyoruz. Tam olarak yapılış tarihi ve uygarlığı bilinmeyen Türkiye’de günümüze kadar ayakta kalan Gaziantep Kalesini ( Panaromik ) olarak görüyoruz. Tahmis Kahvesinde Menengiç Kahvesi molası sonrası,bölgenin en çarpıcı özelliğinden olan Çarşıları, İmam Çağdaş vb baklavacılar önünde vereceğimiz serbest zaman sonrasında geziyoruz. Gezimizin ardından, otelimize hareket etmek üzere aracımızda buluşuyoruz. Otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama.

 

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dâhildir. 
Öğle Yemeği: Halfeti veya Gaziantep’de restoranlarda yöresel menü olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
Konaklama: Met Gold Hotel / GAZİANTEP
Rota: Şanlıurfa – Halfeti (115 km ) Gaziantep – Halfeti (105 km) Bölge İçi Gezileri ( 20 km )
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 240 km
Otele Giriş Saati: 19.15

9.GÜN
CUMARTESİ ( KAHRAMANMARAŞ – MARAŞ KALESİ – MARAŞ DONDURMASI - KAYSERİ – HONAT HATUN MEDRESESİ – KAYSERİ KALESİ – SAAT KULESİ – PASTARMA ÇARŞILARI )

Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, 1973 yılında Kahraman unvanını alan Maraş şehrimize gidiyoruz. Maraş’ı yukarıdan göreceğimiz Maraş Kalesinde fotoğraf molası sonrası Dünyaca ünlü Maraş dondurmalarını tada bileceğimiz Yaşar Pastanesine gidiyoruz. Sonrasında Maraş çarşılarında serbest zaman veriyoruz. Maraş gezimiz ardından Kayseri’ye hareket ediyoruz. Kayseri’ye varış. Öğle yemeği ve alışveriş molamızı veriyoruz. Bu molada arzu eden konuklarımız pastırmacılar çarşısından alışverişlerini yapabilirler. Sonrasında Honat Hatun Medresesi, Kayseri Kalesi, Saat Kulesini gezdikten sonra Ankara – Bolu – Adapazarı – İzmit güzergâhı üzerinden İstanbul’a hareket ediyoruz. Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir sonraki gezimizde buluşmak üzere üzülerek vedalaşıyoruz. Hoşcakalın…

 

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dâhildir. 
Öğle Yemeği: Kayseri’de bölge restoranlarında serbest yöresel menü olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Yoldaki dinlenme tesislerinde ekstra olarak alınacaktır.
Konaklama: DİKKAT BU GECE OTEL KONAKLAMASI YOKTUR.
Rota: Gaziantep – Kahramanmaraş ( 83 km ) Kahramanmaraş – Kayseri ( 270 km ) Kayseri –İstanbul ( 770 km )

Toplam Kat Edilecek Mesafe: 1123 km
Toplam Tur Mesafesi: 4225 km

İstanbul’a Varış Saati: 05.30 – 07: 00

10.GÜN
PAZAR ( İSTANBUL )

Değerli misafirlerimiz, Ankara – Bolu – Adapazarı – İzmit güzergâhı üzerindenİstanbul’a varıyoruz. Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir sonraki gezimizde buluşmak üzere üzülerek vedalaşıyoruz. Hoşcakalın…

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

* Otellerde 7 Gece Yarım Pansiyon Konaklama 
* Mercedes Tourısmo veya Travego Vb.Otobüsler İle Ulaşım 
* Profesyonel Rehber İle Çevre Gezileri 
* Anı Tur Otobüs İçi İkramları 
* Anı Tur Güvencesi 
* Açık Büfe 7 Sabah Kahvaltısı 
* Açık Büfe veya Set Menü 7 Akşam Yemeği

*  Ek Hizmetler

*  Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

* 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

* Tüm Öğlen Yemekleri 
* Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler 
* Tüm Özel Harcamalar 
* Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar 

EK HİZMETLER BEDELİ KAPSAMI

Tur Programına Dahil Tüm Müze Ve Ören Yeri Girişleri, Yardımcı Rehberlik Ücretleri, Müze Girişleri, Otopark Ücretleri, Tekne Turları, Minibüs Ücretleri, Milli Park Giriş Ücretleri, Turlara Göre Değişen Ücretler Bu Kapsamdadır. Müze Kart Sahibi Misafirlerimiz, Engelli Kart Sahibi Misafirlerimiz, Sarı Basın Kartı Sahibi Misafirlerimiz, 7 – 17 Yaş Çocuk Ve 65 Yaş Üstü Misafirlerimiz Bu Kimliklerini İbraz Etmek Kaydı İle Katılınan Paket Turun İndirim Oranına Göre Ek Hizmet Ücretlerinden 40 TL’ye Varan İndirimlerden Yararlanabilirler. Ek Hizmet Bedelinden İndirimli Olarak Faydalanan Misafirler, İndirime Konu Olan Kimlik ya da Belgelerini Turda İbraz Edemedikleri Takdirde, Müze Giriş Ücretlerini Kendileri Öderler. ( Müze Kart Verilmez). Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmayan Misafirler ( Yabancı Uyruklu Misafirler ) İndirimli Ek Hizmet Seçeneğini Seçip, Turdaki Müze Girişlerini Kendileri Ödeyecektir. Müze Kart Verilen Turlarda Müze Ve Ören Yeri Girişleri, Anıtur ’un Misafirlerine Verdiği Müze Kart İle Gerçekleştirilecektir.

İPTAL VE İADE GÜVENCE PAKETİ KAPSAMI

Tura Çıkış Gününden; 72 Saat (3 Gün) Öncesine Kadar Rezervasyon İptal Talebinde Bulunulması veya Değişiklik Halinde Koşulsuz Yüzde 100 Kesintisiz İade Garantisi Sunuluyor. 1, 2 veya 3 Gece Konaklamalı Turlarda Güvence Paketi Bedeli Kişibaşı 20 TL dir. 4 Gece ve Üzeri Konaklamalı Turlarda Güvence Paketi Bedeli Kişibaşı 25 TL

Uçaklı Turlarımıza İptal İade Güvence Paketi Eklenememektedir.


1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI

Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz.Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır.

Uçaklı Turlarımızda Kademeli Fiyat Sistemi Uygulanmaktadır. Bu Nedenle Afişe Edilen Fiyatlar, Turun En Ucuz Olduğu Tarihteki Fiyatlarıdır. Doluluğa Bağlı Olarak, Turların Fiyatları Artmaktadır.

 

ÖNEMLİ NOT

Otobüslü Turlarda 00-1,99 Yaş Çocuklardan Ücret Alınmaz. Eğer Çocuklar İçin Otobüste Koltuk İstenirse 02-06 Yaş Çocuk Fiyatı Uygulanır.

DİĞER

Gezi Süresi 9 Gece 10 Gündür 2 gecesi yolda geçmek kaydı ile Otel Konaklaması 7 Gece 8 Gündür. Çocuk İndirimleri İki Yetişkin Yanında Uygulanır. Tek Bir Çocuk İçin Kullanılır. Rehberimiz Programı Tamamen Gerçekleştirmek Kaydı İle Programın Seyrinde Değişiklik Yapabilir. Turlarımız Otel, Otobüs, Tur Programı Ve Rehberlik Hizmetleri İle Bir Bütündür Ayrı Ayrı Düşünülemez. 0–6 Yaş Çocuklarda Otel Konaklamasında Yatak Verilmeyebilir. Tur İçeresinde Kullanılmayan Ulaşım, Konaklama, Çevre Gezileri Vb. Haklar İade Edilmez. Rezervasyon Esnasında Koltuk Sözü Verilemez. Haftalık Turlarda Oturma Düzeni Birer Sıra Kaydırılır. Konaklama Bölgelerinde Ve Otellerinde Yoğunluğa Göre Aynı Standartlarda Olmak Kaydı İle Değişiklik Yapılabilir. Tur Öncesi Ve Tur İçinde Hava Muhalefeti Nedeniyle Yapılamayan Turlarda Anı Tur’un Sorumluluğu Yoktur. Bu Turun Hareketi İçin Minimum Katılımcı Sayısı 30 Olarak Öngörülmüştür. Yeterli Sayıda Çoğunluk Olmadığında Turu 20 Gün Önceden Haber Vermek Kaydı İle İptal Hakkı Anı Tur Da Saklıdır. Turun İptali Durumunda Anı Tur İptalini Bizzat Bildirmek Zorundadır. Yasal Süreç Olduğundan Tazminat Hakkı Yoktur. Ön Ödeme Tutarı Kayıt Tarihinde Rezervasyon Bedelinin Minimum % 30’dur.Turun Hareket Tarihinden 7 Gün Önce Kalan Tur Bedelinin Tamamlanması Gerekir.

 

OTELLER

 

2.GÜN MERSİN VEYA ADANA OTEL KONAKLAMASI

HOTEL GOLDEN KİNG http://www.otelgoldenking.com/index.asp  4 YILDIZ

 

MERSİN OTELİ http://www.mersinoteli.com.tr/index2.htm 4 YILDIZ

 

ADANA PLAZA OTEL http://www.adanaplazaotel.com/  4 YILDIZ

 

3.GÜN ANTAKYA OTEL KONAKLAMASI

GRAND BOĞAZİÇİ HOTEL http://www.bogaziciotel.com.tr/  4 YILDIZ

 

4.GÜN ADIYAMAN OTEL KONAKLAMASI

BOZDOĞAN OTELhttp://www.otelbozdogan.com/ 4 YILDIZ

 

OTEL ANTİOCHOS  http://www.otelantiochos.com 3 YILDIZ

 

HOTEL SAMOS http://www.otelsamos.com/  4 YILDIZ

 

5.GÜN ve 6.GÜN MARDİN OTEL KONAKLAMASI

GRAND YAY OTEL  http://www.yaygrand.com/ 4 YILDIZ

 

7.GÜN ŞANLIURFA OTEL KONAKLAMASI

MANİCİ HOTEL http://www.maniciurfa.com/ S CLASS

 

GRAND URFA  http://www.grandurfa.com/  3YILDIZ

 

8.GÜN GAZİANTEP OTEL KONAKLAMASI

MET GOLD HOTEL http://www.gaziantepmetgold.com/  4 YILDIZ

 

1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI

Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz.( Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır.)

 

TAVSİYELER

Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı veya spor ayakkabı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet, dudak koruyucu kremi, evinizde fazla olan kitap, dergi, oyuncak v.b yanınızda getirmeniz halinde oradaki kütüphane ve çocuklara verilecektir. Yapacağınız alışverişler için küçük bir plaj çantası.

 

DİNLENME TESİSLERİ

Düzce Türsan Dinlenme Tesisleri ( Saat 23.00 – 23.30 arası )

Bolu Mavi Ocak Dinlenme Tesisleri ( Saat 00.15 – 00.30 arası )                 

Aksaray Hanefi Yılmaz Dinlenme Tesisleri ( Saat 06.00 – 06.30 arası )

 

DİĞER DETAYLAR

Sıra Gecesi: Yöresel müziklerin çalınıp söylendiği, çiğ köfte, ayran ve şıllık tatlısının ikram edildiği eğlence.

 

Gün Batımı: Minibüsler ile Nemrut Dağına çıkılarak. Güneşin batışının Gap bölgesinin üzerinden batışının seyredilmesi.

 

Halfeti Tekne Turu: Belediye’ye ait olan göl tekneleri ile baraj ile sular altında kalan batık şehir Halfeti’nin sular altındaki görünümünün seyredilmesi.

 

İKLİM ŞARTLARI
Orta Fırat Bu bölümde Akdeniz iklimi görülür. Bölgenin içlerine doğru iklim karasallaşır. Kış sıcaklık ortalaması, Dicle Bölümü'ne göre daha yüksektir. Bölümün kış sıcaklık ortalaması 0 °C'nin altına pek düşmez. Yağış en fazla kış mevsiminde görülür. Yıllık yağış tutarı 700 mm dir. Yaz aylarında yağışların azalması ve sıcaklığın yüksek olması kuraklığı arttırmıştır. İç kesimlerde karasal iklim görülür. Dicle Bölümü'nde karasal iklim etkilidir. Bölümde yazlar çok sıcak ve kurak, kışlar ise soğuktur. Bölümün yüksek kesimlerinde kar yağışları görülür. Kış mevsiminde sıcaklık 0 °C nin altına düşer. Bölümdeki yıllık yağış miktarı 500–600 mm’dir.

 

OTOBÜSLER                                                        

Travego & Tourismo MERCEDES, Man Fortuna 46+1+1 koltuklandırma,Abs, Asr, Klimalı, Karoseri indirme kaldırma sistemi Tempomat (hız sınırlayıcı ve sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), önde ve ortada 15 " LCD monitör

 

MAN FORTUNA 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 

NEOPLAN CITYLINER / TOURLINER 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2 adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı 

TEMSA SAFIR 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2 adet monitör , 2 adet buzdolabı,su ısıtıcılı mutfak ünitesi,okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı 

 



DİKKAT: Tur sirküsü yayımlandığı 25 Şubat 2016 Perşembe tarihinde geçerlidir. Aynı tura ait, daha sonraki bir tarihte yayımlanacak tur sirküsü bir öncekini geçersiz kılar.


TUR PROGRAMLARIMIZ 6502 NOLU TÜKETİCİ KANUNUNA UYGUN OLARAK HAZIRLANMIŞTIR.

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj