• https://www.facebook.com/vahdettin.sivri
  • https://www.twitter.com/https://www.facebook.com/vahdettin.sivri



Takvim
Hava Durumu

ANA SAYFA


     Kapadokya Turu

   
Ürün Kodu : Kapadokya Turu
Üretici : AKTİV TUR
Ürün Özellikleri
Kapadokya Turu Cuma 1 Gece Kapadokya Turu Cuma 1 Gece Her Hafta Cuma Akşamı Hareket, Pazar Akşamı Dönüş Kapadokya, Avanos, Ürgüp, Ihlara Vadisi, Göre
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

KAPADOKYA TURU CUMA

EK HİZMETLER  - MÜZE ÖREN GİRİŞ ÜCRETLERİ DAHİL

HER CUMA AKŞAMI HAREKET, PAZAR AKŞAMI DÖNÜŞ

2 GECE 3 GÜN 1 GECE OTEL KONAKLAMASI

Avanos, Ürgüp, Ihlara Vadisi, Göreme, Hacı Bektaş - ı Veli, Derinkuyu, Tuz Gölü

Düş ve Gerçeğin Buluşma Noktası ve Tanrı Kapadokya'yı Yarattı.

1.GÜN
CUMA : HAREKET

Değerli misafirlerimiz 19.00 Beylikdüzü Migros Yanı Shell Benzin İstasyonu ( Bauhaus, Marmara Park Karşısı ) 21.30 Yenibosna Yanyol BP Otoparkı (Yenibosna Airport Outlet Center 50 Metre Yanında Havalimanı Tarafına Doğru) - 22.00 Harbiye Cumhuriyet Caddesi Anı Tur Merkez Ofis Önü - 23.00 Göztepe Medeniyet Üniversitesi Otoparkı ( E – 5 Uzunçayır  - Göztepe Yolu Üzerinde Yan Yol İstikametinde ) - 23.15 Kartal Yemek Center - 23.30 Çayırova Mc Donalds Önünden hareket ile gece yolculuğumuza başlıyoruz.

2.GÜN
CUMARTESİ :IIHLARA VADİSİ – DERİNKUYU YERALTI ŞEHRİ – KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ – ÖZKONAK YERALTI ŞEHRİ - PAŞABAĞLARI - DEVELİ VADİ – ÜÇGÜZELLER PERİ BACALARI – ÇANAK ATÖLYESİ – ÜRGÜP – AVANOS – GÜVERCİNLİK VADİSİ

Değerli misafirlerimiz 00.00 İzmit Halk Evi Durağı ( İzmit - Adapazarı yönünden ) - 00.10 İzmit Otogar Önü Otobüs Durakları ( ROMATEM Karşısı ) – 00.40 Adapazarı Otoban Çıkışı Total Benzin İstasyonu 01.25 Düzce Çoban Mevkii Shell Benzin İstasyonu Önünden  - 02.30 Bolu Gökdemir Dinlenme Tesislerinde veya Köroğlu Park Dinlenme Tesislerinde verilecek mola sonrasında - 04.30 Ankara Söğüt Özü Ulusoy Dinlenme Tesisleri Önündenkatılacak misafirlerimizle Anı Tur otobüs içi ikramları eşliğinde Adapazarı – Bolu – Ankara - Aksaray üzerinden Nevşehir – Niğde - Kayseri üçgenindeki doğal güzelliklerini 3917 m. yüksekliğindeki Erciyes Dağı ve 3268 m. yüksekliğindeki Hasan Dağ’a borçlu olan, Perslerin “Güzel Atlar Diyarı” diye adlandırdıkları Kapadokya bölgesine doğru yol alıyoruz. Sabah yolda alınan serbest kahvaltı sonrası, Tuz Gölünü panaromik görüyoruz, ilk durağımız Melendiz Irmağının oluşturduğu, içerisinde güvercinlikler ve kaya kiliselerininde bulunduğu 14 km uzunluğundaki Ihlara Vadisi’ne gidiyoruz. Ihlara Vadisi içinde yapacağımız yürüyüş esnasında Ağaçaltı Kilisesi ve Yılanlı Kiliseyi de görüyoruz. İkinci durağımız; düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin, aylarca yaşayabileceği bir mühendislik harikası olan Derinkuyu Yeraltı Şehri ( veya Kaymaklı Yeraltı Şehri ve Özkonak Yeraltı Şehir  ). İnsanların yerin altında yaptıkları bu ilginç şehri gezerken hayranlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Yeraltı kentinin hemen ardından Uçhisar istikametine doğru yol alıyoruz. Güvercinlik Vadisini ve Uçhisar Kalesinin fotoğrafını çekip Öğle yemeğimiz için kaya oyma bir mekâna varıyoruz. Burada Kapadokya’nın meşhur pastırmalı kuru fasulyesini ve testi kebabını tatma imkânı buluyoruz. Otantik bir mekânda aldığımız yemeğin ardından çanak-çömleği ile meşhur Avanos’a gidiyoruz. Avanos’ta Kızılırmak’ı görüp çamurundan yapılan çanak-çömleklere dair bilgi alıyoruz. Çok başlı peribacalarının en güzel örneklerini göreceğiniz Paşabağ’da (Keşişler Vadisi) fotoğraf molası veriyoruz. Paşabağ’da peribacaları arasında dolaşıp fotoğraflar çektikten sonra ilginç peribacası oluşumlarını içerisinde barındıran, adını da deve şeklindeki peribacasından alan Develi Vadi ( Dervent Vadisi ) gezisini yapıyoruz. Ürgüp içinde yapacağımız panoramik tur sonrası Asmalı Konağı da dışardan görüp Şarap Mahzenlerini ve Kapadokya’nın lezzetli şaraplarını tatma imkânı buluyoruz. Şapkalı Peribacalarının ve Kapadokya’nın simgesi olan Üçgüzeller Peribacalarını görüyoruz. Gezilerimizin bitiminde otele yerleşme.( Zamanın kısıtlılığı ve programda ki yoğunluk nedeniyle otele akşam 17.30 civarı girilecektir. Bu nedenle kıymetli konuklarımızın hazırlıklı olunmasında yarar vardır.) Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyenler ile yemek sonrası bu turun olmasa olmazlarında yöreye özgü Türk Gecesine ( Kuzu Gecesi ) gidiyoruz.

3.GÜN
PAZAR : BALON TURU – ATV TURU - ASMALI KONAK - GÖREME AÇIK HAVA MÜZESİ – TAŞ ATÖLYESİ – KAYA KİLİSELERİ – HACI BEKTAŞİ VELİ TÜRBESİ VE MÜZESİ – PANAROMİK TUZ GÖL'Ü

Değerli misafirlerimiz otelde alacağımız ( Kahvaltı öncesi BALON TURU 310 TL veya ATV TURU 90 TL Ekstra ) açık büfe sabah kahvaltısı sonrasında valizlerimizle birlikte otelden ayrılıyoruz. İlk olarak Onyx Taş Atölyesine gidip taşların özellikleri ve işlenişlerine dair bilgiler alacağız. Onyx Taş Atölyesinden sonra eski adı Korama olan Göreme Vadisi içindeki Göreme Açık Hava Müzesi’ni geziyoruz. Kaya kiliseleri (Elmalı, Yılanlı, Çarıklı Kiliseleri), yemekhane, mutfak, kiler ve İncil’in baştan sona resmedildiği Tokalı Kilise müzede göreceğimiz yerler arasında. Göreme Açık Hava Müzesinin ardından Horasan’da dünyaya gelen, 13.yy’dan bugüne evrensel görüşleriyle her kesimi kucaklayan, Yeniçerilerin de Piri Hacıbektaş-ı Veli’nin Türbesinin bulunduğu Hacıbektaş ilçesine gidiyoruz Hacı Bektaş_ı Veli Müzesinde; Balım Sultan Türbesi, Güvenç Abdal Türbesi, Hacı Bektaş Veli Türbesi, Kırklar Meydanı, Pir Evi, Üçüncü Avlu Kiler Evi, Meydan Evi, Meydan Evi Cami, Aş Evi, İkinci Avlu ( Dergâh Avlusu), Birinci Avlu ( Nadar Avusu ) gezip İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz. Ankara - Bolu güzergâhında yol alarak akşam saatlerinde diğer turlarımızda tekrar görüşmek üzere siz sayın misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıyoruz.

 

Toplam Mesafeler; İstanbul - İzmit, Adapazarı, Bolu, Ankara, Aksaray, Nevşehir Toplam Mesafe 660 km

Aksaray, Göreme 100 km / Göreme – Ürgüp 10 km Nevşehir, Göreme, Uçhisar, Hacıbektaş / İstanbul 760 km

 

Toplam Mesafe; 1530 km 

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

* Otellerde 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama 
* Mercedes Tourısmo veya Travego vb. Otobüsler İle Ulaşım 
* Profesyonel Rehber İle Çevre Gezileri
* Anı Tur Otobüs İçi İkramları 
* Anı Tur Güvencesi 
* Açık Büfe 1 Sabah Kahvaltısı 
* Açık Büfe veya Set Menü 1 Akşam Yemeği 
* 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası

*  Ek Hizmetler

*  Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri 

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

* Tüm Öğlen Yemekleri 
* Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler 
* Tüm Özel Harcamalar 
* Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar 

EK HİZMETLER BEDELİ KAPSAMI

Tur Programına Dahil Tüm Müze Ve Ören Yeri Girişleri, Yardımcı Rehberlik Ücretleri, Müze Girişleri, Otopark Ücretleri, Tekne Turları, Minibüs Ücretleri, Milli Park Giriş Ücretleri, Turlara Göre Değişen Ücretler Bu Kapsamdadır. Müze Kart Sahibi Misafirlerimiz, Engelli Kart Sahibi Misafirlerimiz, Sarı Basın Kartı Sahibi Misafirlerimiz, 7 – 17 Yaş Çocuk Ve 65 Yaş Üstü Misafirlerimiz Bu Kimliklerini İbraz Etmek Kaydı İle Katılınan Paket Turun İndirim Oranına Göre Ek Hizmet Ücretlerinden 40 TL’ye Varan İndirimlerden Yararlanabilirler. Ek Hizmet Bedelinden İndirimli Olarak Faydalanan Misafirler, İndirime Konu Olan Kimlik ya da Belgelerini Turda İbraz Edemedikleri Takdirde, Müze Giriş Ücretlerini Kendileri Öderler( Müze Kart Verilmez). Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmayan Misafirler ( Yabancı Uyruklu Misafirler ) İndirimli Ek Hizmet Seçeneğini Seçip, Turdaki Müze Girişlerini Kendileri Ödeyecektir. Müze Kart Verilen Turlarda Müze Ve Ören Yeri Girişleri, Anıtur ’un Misafirlerine Verdiği Müze Kart İle Gerçekleştirilecektir.

İPTAL VE İADE GÜVENCE PAKETİ KAPSAMI

Tura Çıkış Gününden; 72 Saat (3 Gün) Öncesine Kadar Rezervasyon İptal Talebinde Bulunulması veya Değişiklik Halinde Koşulsuz Yüzde 100 Kesintisiz İade Garantisi Sunuluyor. 1, 2 veya 3 Gece Konaklamalı Turlarda Güvence Paketi Bedeli Kişibaşı 20 TL dir. 4 Gece ve Üzeri Konaklamalı Turlarda Güvence Paketi Bedeli Kişibaşı 25 TL

Uçaklı Turlarımıza İptal İade Güvence Paketi Eklenememektedir.


1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI

Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz.Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır.

Uçaklı Turlarımızda Kademeli Fiyat Sistemi Uygulanmaktadır. Bu Nedenle Afişe Edilen Fiyatlar, Turun En Ucuz Olduğu Tarihteki Fiyatlarıdır. Doluluğa Bağlı Olarak, Turların Fiyatları Artmaktadır.

 

ÖNEMLİ NOT

Otobüslü Turlarda 00-1,99 Yaş Çocuklardan Ücret Alınmaz. Eğer Çocuklar İçin Otobüste Koltuk İstenirse 02-06 Yaş Çocuk Fiyatı Uygulanır.

DİĞER

1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI

Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz.( Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır.)

 

DİNLENME TESİSLERİ VE MOLA YERLERİMİZ            

Bolu Mavi Ocak Dinlenme Tesisleri ( Saat 01.30 – 02.30  )                         

Aksaray Hanifi Yılmaz Dinlenme Tesisleri ( Saat 08.00 ‘ de )

Kırşehir Mavi Kent Dinlenme Tesisleri ( Saat 08.00’de )

 

 

ÖĞLEN YEMEĞİ DETAYLARI

2.Gün: Avanos Restaurant     ( Açık Büfe Öğlen Yemeği )  20 TL

3.Gün: Uranos Restaurant     ( Çorba, Pastırmalı Kuru Fasulye, Testi Kebabı, Pilav, Tatlı veya Meyve ) 20 TL

 

TÜRK GECESİ

Kapadokya bölgesine has olan, kayanın içine oyma olarak yapılmış otantik mekânlarda gerçekleştirilen eğlencede, ülkemizin her yöresine ait halk dansları sergilenmektedir. Çeşitli animasyonlara ve eğlencelere de yer verilen gecede sınırsız yerli alkollü ve alkolsüz içecek verilmektedir. Uranus Restoran'da gerçekleştirilecek Türk Gecesinin fiyatı Kişi Başı 55 TL. Uranus Restaurant  ( Limitsiz Yerli İçki Alkollü Alkolsüz, Mezeler, Yöresel Halk Oyunları, Dansöz, Animasyonlar, Müzik Gösterileri V.b )

 

http://www.uranossarikaya.com/

 

BALON TURU

Saray,Rainbow Balon firmalarından hizmet alıyoruz. Gün doğmadan 1 saat önce otelimizden hareket ile pilotlardan bilgilendirme alırken hafif bir kahvaltı yapıyor ve sonrasında turumuza başlıyoruz. Hava ve mevsim şartlarına göre değişen 60 – 75 dk sürecek turumuz (tamamı 3 saat olacak) otelimize transferimizle son buluyor. Sabah saat 5 civarı, araçlarımız siz saygıdeğer konuklarımızı otelimizden alarak kalkış alanına getirir. Balonlar yerde uçuşa hazırlanırken, konuklarımız açık büfe hafif bir kahvaltı yaparlar. Kısa süren bir hazırlıktan sonra balonlar gündoğumuna yakın uçuşa başlarlar. Uçuş yaklaşık 1 saat sürer. Uçuş süresince Balonumuz ile yaklaşık 1000 feet lik yüksekliğe çıkarak konuklarımıza güneş doğuşunu, vadi içlerine girerek peri bacalarını ve vadi manzaralarını seyretme ve fotoğraf çekme ve video kaydı imkânı veriyoruz. Uçuş sonunda konuklarımız için şampanyalı bir kutlama yapıyoruz. Ayrıca uçuş hatırası olarak uçuş sertifikası ve balon şapkası verilecektir. Tüm balon uçuş macerası yaklaşık 3 saat sürmekte olup, sabah 8 civarında konuklarımız tekrar konakladıkları otellerine veya gezi noktasına bırakılacaktır. Balon turumuzun fiyatı kişi başı 310 TL

 

BÖLGEDEKİ ALIŞVERİŞ YERLERİMİZ

Halı İçin Bazar 54, Onyx Taşı İçin Sayan Onyx Taş Atölyesi, Çanak Çömlek İçin Chez Ali Çömlekçilik,Şarap İçin Turasan Şarapları

 

Gece Turları, Ekstralar; Tüm Gece Turları Ekstra Olup Katılıma ve Kişi Sayısına Bağlı Olarak Gerçekleştirilir.

 

İKLİM ŞARTLARI
Bölgenin çevresi yüksek dağlarla çevrili olduğundan, denizlerin nemli ılıman havası bölgeye sokulamaz. 
Bu nedenle bölgede, yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlı karasal iklim hâkimdir. Bölgede, doğuya doğru gidildikçe yüksekliğin artmasına bağlı olarak karasallık derecesi artar ve kış sıcaklıkları çok düşük değerlere ulaşır. İç Anadolu, ülkemizin en az yağış alan bölgesidir. Ortalama yağış 400 mm civarındadır. Bölge, en fazla yağısı ilkbahar aylarında sağanak halinde alır. En kurak mevsim yazdır. Yazların kurak olması ve yaz kuraklığının erken başlaması sebze türü bitkiler üzerinde olumsuz etki yapar. Bölgenin ve ülkemizin en az yağışlı yeri Tuz Gölü çevresidir(320 mm) .Yağışların azlığı bölgenin deniz etkisine kapalı olmasından kaynaklanmaktadır. Denizden gelen nemli hava kütlesi, nemini, dağların denize bakan yamaçlarında yağış halinde bırakır. İç Anadolu Bölgesi'ne doğru eserken artık kurudur.

 

OTOBÜSLER

Travego & Tourismo MERCEDES, Man Fortuna 46+1+1 koltuklandırma,Abs, Asr, Klimalı, Karoseri indirme kaldırma sistemi Tempomat (hız sınırlayıcı ve sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), önde ve ortada 15 " LCD monitör

 

MAN FORTUNA 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 

NEOPLAN CITYLINER / TOURLINER 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2 adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı


TEMSA SAFIR 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı

 



DİKKAT: Tur sirküsü yayımlandığı 25 Şubat 2016 Perşembe tarihinde geçerlidir. Aynı tura ait, daha sonraki bir tarihte yayımlanacak tur sirküsü bir öncekini geçersiz kılar.


TUR PROGRAMLARIMIZ 6502 NOLU TÜKETİCİ KANUNUNA UYGUN OLARAK HAZIRLANMIŞTIR.

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj